Çermik İlçesi Kırsal Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi

Abstract views: 222 / PDF downloads: 228

Authors

  • Ayhan KARAKAŞ
  • Mehmet ALKIŞ

Keywords:

Kırsal Turizm, Kırsal Kalkınma, Çermik

Abstract

Turizm, çoğu ülkede düşüşte olan geleneksel sanayileri tamamlamak, izole edilmiş iş alanları ve kırsal kesimi geliştirme aracı ve kırsal sosyo ekonomik gelişme ve yenileşme için etkili bir katalizör olarak kabul edilmektedir. Bu çalışma Diyarbakır ili Çermik ilçesinin kırsal turizm potansiyelini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu bağlamda Diyarbakır ilinin küçük ilçelerinden olan Çermik ilçesinin ekonomik olarak kalkınması için kırsal turizm faaliyetleri kırsal kalkınma için önem arz etmektedir. Bu amaçla ilçeye gezi düzenlenmiş Kaymakamlık ve Belediye yetkilileriyle görüşmeler yapılmış ve devam eden veya planlanan projeler hakkında bilgi alınmıştır. Çermik ilçesinin eski ismi Aberna'dır. Çermik bugünkü ismini ise dünyaca meşhur kaplıcalarından almıştır. Çermik'in 2006 tarihi itibariyle merkez nüfusu 21.000 civarıdır. İlçede Artuklu Beyliği döneminden kalma birçok tarihi eser mevcuttur. Bunların başlıcaları; Haburman Köprüsü, Çeteci (Bande)
Abdullah Paşa Medresesi, Çermik Hamamı ve Bandeler Çeşmesi'dir. Çermik'te bağcılık oldukça ilerlemiştir ve özellikle köylerin geçim kaynağı durumundadır.

Downloads

Published

2019-07-03

How to Cite

KARAKAŞ, A., & ALKIŞ, M. (2019). Çermik İlçesi Kırsal Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi. International Journal of Social and Economic Sciences, 5(1), 01–08. Retrieved from https://www.ijses.org/index.php/ijses/article/view/154

Issue

Section

Articles